Keukenhoff Tankens
Keukenhoff Tankens
Julianastraat 6
4281 NR Andel
0183 442502 - info@keukenhoff.nl
  • Persoonlijk advies
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • Aangesloten bij Baden+
Aangesloten bij
close
Charmes van vroeger in een nieuw jasje Kleurrijke vintage tegels met patronen Kleurrijke retro tegels met patronen  

Vintage tegels

Vintage is niet ouderwets. De groeiende populariteit voor vintage tegels in de badkamer is het ultieme bewijs. Benieuwd welke tegels zich vintage mogen noemen, welke stijlen een comeback hebben gemaakt en hoe je de tegels combineert in jouw badkamer? Keukenhoff Tankens vertelt je er alles over. 

Advies van jouw specialist

woonkamer met vintage tegels

Wat maakt een tegel ‘vintage’?

Vintage betekent volgende Van Dale: voorwerpen die door hun ouderwetse uitstraling modieus zijn. Dat geldt niet alleen voor kleding en accessoires, maar ook voor tegels. De vintage tegels zijn dan ook geïnspireerd op trends van vroeger. Alleen de patronen, kleuren en productietechniek zijn aangepast aan de moderne tijd. Zo hebben we handgebakken tegeltjes in onze collectie, die door de ongelijke vormen een speelse uitstraling aan je badkamer geven.

Benieuwd welke tegels bij jouw badkamer passen? Kom langs in de winkel en laat je adviseren door onze specialisten. Haal ook gelijk je gratis tegelwaaier op, die kunt reserveren met dit formulier. Goed om te weten; de tegelwaaier geeft je exclusief toegang tot ons online tegelmagazine.

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.

Stijlen van toen, tegels van nu

Deze stijlen zijn terug van weggeweest  

Onze collectie heeft veel tegels die gebaseerd zijn op tegels uit vroegere tijden. Een mooi voorbeeld zijn Portugese tegels. Ironisch genoeg komen deze tegels uit de Spaanse stad Sevilla, een stad met Moorse invloeden. De tegels werden daar Azulejos genoemd, het Arabische woord voor ‘kleine gepolijste steen’. Met de lijn Romanza heeft Sartoria deze tegels gemoderniseerd.

Portugese tegels zijn niet de enige Mediterrane tegels die een comeback hebben gemaakt. De gespikkelde Terrazzo tegels uit Venetië waren in de jaren ’30 populair in Nederland en zien we nu steeds vaker terug in moderne badkamers.

Badkamer met vintage tegels in Terrazzo look

Retro tegels combineren

Ook prints en patronen uit een minder ver verleden zijn in opkomst. Neem de combinatie van een jaren vijftig print met een vrolijke kleur; super trendy! Retro tegels kun je ook goed combineren met moderne tegels en kleuren. Betegel bijvoorbeeld één wand met een retro patroontegel en kies voor de overige wanden en de vloer een rustige tegel. Zo springt de retro wand eruit, zonder dat de badkamer te druk oogt.

Je kunt er ook voor kiezen om twee verschillende retro tegels met elkaar te combineren. In onze badkamer met gouden accessoires hebben we zwarte Terrazzo tegels gecombineerd met karamelkleurige wandtegeltjes. Deze badkamer brengt ons terug naar de populaire kleurcombinatie van de jaren zeventig, maar dan met een moderne uitstraling.

Wil je álles over tegels te weten komen? Bekijk dan ons uitgebreide, inspirerende online tegelmagazine

doucheruimte met gouden kraan en vintage tegels
Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.
woonkamer met lichtblauwe vintage tegels
Populair: vintage tegels met vrolijke kleuren en patronen.

Ladder radiator

Niet alleen retro tegels hebben een comeback gemaakt. Instamat heeft de klassieke ledenradiator in een modern jasje gestoken. Verkrijgbaar in diverse maten, maar maatwerk is ook mogelijk.

INSTAMAT LEDENRADIATOR
Witte maatwerk ledenradiator van Instamat

Ladder radiator

Niet alleen retro tegels hebben een comeback gemaakt. Instamat heeft de klassieke ledenradiator in een modern jasje gestoken. Verkrijgbaar in diverse maten, maar maatwerk is ook mogelijk.

INSTAMAT LEDENRADIATOR
Zwarte flexibele lampjes van Looox - passend bij vintage tegels

Twistende lampjes

Deze retro lampjes staan niet alleen heel gezellig, ze zijn ook praktisch. De Looox Light Twist draai je eenvoudig naar de gewenste richting. Zowel beschikbaar in een solo- als duo-uitvoering.

LOOOX LIGHT COLLECTION
Retro meubel van Duravit - passend bij vintage tegels

Retro meubel

Vintage tegels geven je badkamer de perfecte basis. Met meubels en accessoires maak je de badkamer compleet. Neem nou dit unieke retro meubel van Duravit.

Duravit meubels

Vintage kleuren en patronen

Vintage tegels komen in verschillende kleuren en patronen. Pastelkleuren, vergrijsde groen- en blauwtinten en bruin worden vaak uitgekozen. De patronen zijn net zo divers; cirkels, vierkantjes, rechthoeken of een combinatie van deze vormen. Als je een wand of vloer laat betegelen met patroontegels, wil je dat de vormen goed op elkaar aansluiten. Laat je vintage tegelvloer of -wand daarom plaatsen door een ervaren tegelzetter van Keukenhoff Tankens.

Vintage tegels met patronen in pasteltinten
Badkamer met zwart bad en groene vintage tegels in visgraat

Vintage legpatronen

Niet alleen vintage tegels hebben een terugkeer gemaakt. Nostalgische legpatronen als visgraat en halfsteensverband zijn niet meer weg te denken uit moderne badkamers. Visgraat is een van de populairste legverbanden, die zowel op de vloer als wand prachtig tot zijn recht komt. Een halfsteensverband wordt vaak toegepast bij metro tegels. Dit zijn langwerpige retro tegels met een glanzende coating, die het licht in de badkamer weerkaatsen. Perfect voor badkamers met weinig lichtinval.

Vintage tegels - Badkamertegels kiezen in 6 stappen

Badkamertegels kiezen in 6 stappen

Tegels maken een belangrijk onderdeel uit van je badkamer. Een goede tegel kiezen, is dan ook best lastig. Ons stappenplan kan je daarbij helpen. Het geeft je tips en ideeën om tot een goede keuze te komen. Download ons plan en vind de badkamertegel die helemaal past bij jouw stijl! 

download STAPPENPLAN badkamertegels

Doe meer inspiratie op!

Onze merken

Bij Baden+ vind je de mooiste topmerken. Met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Bekijk alle merken
Met liefde gemaakt
Afspraak maken